Thaise currypasta


De échte smaak van Zuidoost-Azië.

Met dit authentieke gerecht waant u zich binnen slechts een paar seconden op de markt in Bangkok. Gebruik deze geniale currypasta voor gerechten met kip, rundvlees, varkensvlees, garnalen of groenten en bereid het perfecte maal. U kunt de pittigheid naar smaak aanpassen.

01_21_15_Oster_Day_3_Andy19207-970

5g korianderzaad
5g komijnzaad
3g zwarte peper-korrels
4 middelgrote groene pepers, gehalveerd en zonder zaadjes
2 sjalotjes, gepeld en gehalveerd
een stuk verse gember (5cm), geschild en fijngesneden
3 teentjes knoflook, gepeld
een handjevol verse koriander (ongeveer 30 gram)
40g citroengras-pasta
2 limoenen: de geraspte schil en het sap
20ml Thaise vissaus
3 eetlepels olijfolie

Zo maakt u het…


Doe eerst de zaden en peperkorrels in de blenderkan en zet de blender aan totdat er een fijn poeder ontstaat. Voeg dan de overgebleven ingrediënten toe en blend het geheel tot er een pasta ontstaat. Bestrijk uw favoriete vleessoort, zeevruchten of groenten met de pasta en laat het geheel 30 minuten marineren. Roerbak, gril, stoof of bak daarna het gerecht, afhankelijk van het soort curry dat u wilt maken.

De pasta blijft goed afgesloten (in een houder met draaideksel) in de koelkast ongeveer X-X dagen goed.