Witte chocolade-muffins met frambozen


Waarschijnlijk de lekkerste muffins ter wereld

In de Verenigde Staten worden muffinrecepten vaak als familiegeheim beschouwd. Daarom gunnen we u ons eigen huisgemaakte muffinrecept: dit zijn de lekkerste. Een paar seconden in de blender, een paar minuten in de oven… hemels.

Here’s the whizz…


Voor 6 personen


60g witte chocolade, in kleine blokjes
150g bloem
1 theelepel bakpoeder
50g fijne kristalsuiker
1 groot ei
100ml halfvolle melk
1 handjevol frambozen (ongeveer 30 gram)
18 hele frambozen ter garnering

Zo maakt u het…


Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C, gasoven stand 6). Vul een muffinvorm voor 6 muffins met muffinbakjes. Doe de chocolade in de kan en zet de blender op pulsstand, op een lage snelheid, totdat de blokjes in stukjes zijn gehakt. Doe het chocoladegruis in een kom, voeg de gezeefde bloem, bakpoeder en wat zout toe en mix het geheel. Voeg het ei en de melk toe aan de blenderkan en blend op hoge snelheid, ongeveer 5 seconden. Doe het bloemmengsel in de kan; Laat het apparaat 3-4 keer een puls afgeven.
Schud de kan om het bloem te laten binden (zorg ervoor dat het mengsel lichtroze en klonterig blijft). Schenk het deeg in de muffinvormpjes tot ze driekwart gevuld zijn. Duw de frambozen in het deeg van iedere muffin en bak de muffins ongeveer 15-20 minuten. Laat de muffins afkoelen en bestrooi ze daarna met een laagje poedersuiker. Serveer de muffins warm.