Pindakaas


Deze klassieke spread heeft nog nooit zo lekker gesmaakt.

Pindakaas is er in allerlei lekkere varianten, maar het is geen goedkoop product en geen enkele pindakaas smaakt lekkerder dan deze eigengemaakte pindakaas. Bovendien is deze pindakaas heel eenvoudig te maken.

Peanut_Butter

400g ongezouten pinda’s, gepeld, zonder velletje.
Opmerking: u kunt ook gezouten pinda’s gebruiken als u liever zoute pindakaas wilt maken.

Zo maakt u het…


Doe de pinda´s in de kan en doe de deksel en de tamper erin. Kies de middelste blendersnelheid en duw met de tamper de noten op het blendermes. Doe dit niet langer dan 10-15 seconden. Verwijder de tamper en schakel vervolgens de dipsausknop in. Laat de Versa blenden en klaar is de pindakaas. De pindakruimels veranderen op magische wijze in ‘kaas’. Als u een gladdere pindakaas wilt maken, zet de blender dan een minuut lang op de hoogste stand.

Tips: Rooster de pinda’s lichtjes voordat u ze in de blender stopt (als ze niet zijn voorgeroosterd). Zo krijgt uw pindakaas een vollere smaak. U kunt ook andere nootsoorten gebruiken, zoals amandelen of pistachenoten. De bereidingswijze is dan hetzelfde.